Een schilderij kopen.nl

Tips voor acrylverf schilderijen

Hieronder worden de mogelijkheden voor schilderen met acrylverf beschreven. Er zijn namelijk meerdere technische mogelijkheden, waardoor je in principe nooit klaar ben met experimenteren. Hieronder zullen we een aantal factoren beschrijven, welke invloed hebben op jouw acrylverf schilderij. Denk hierbij aan de ondergrond, penselen, soort acrylverf, hulpmiddelen en de verschillende acryl technieken.

Welke ondergrond gebruiken?

Bij de ondergrond kun je denken aan een schildersdoek van katoen of linnen. Daarnaast kun je natuurlijk ook acrylverf gebruiken op metaal, hout of plastic. Bij het kiezen van de ondergrond is het wel van belang dat deze ruw genoeg is, zodat de verf straks goed blijft hechten. Ook kun je bij het schilderen op schildersdoek ervoor kiezen om deze eerst te voorzien van een laag gesso (soort van primer). De gesso zorgt er namelijk voor dat de verf beter aan het doek blijft hechten, zodat deze niet op een gegeven moment zal loslaten.

Penselen kiezen

Wil je kwalitatief betere penselen, dan kun je het beste kiezen voor varkenshaar penselen. Bij goedkopere varianten kun je denken aan synthetische penselen. Deze synthetische penselen zijn natuurlijk van een lagere kwaliteit, waardoor deze eerder kapot zullen gaan. Daarnaast is het wel zo dat je de meeste technieken met deze penselen gewoon kunt toepassen. De levensduur van je acryl penselen verlengen? Dan is het verstandig om na het schilderen deze gelijk in water te zetten. Hiermee voorkom je namelijk dat de verf volledig opdroogt, waardoor de penseel haren zullen beschadigen.

Kwalitatieve acrylverf kopen

Als kunstenaar wil je natuurlijk schilderen met kwalitatief goede acrylverf. Maar waaraan moet de verf dan eigenlijk voldoen? Nou, het is belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid pigmentkorrels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de acrylverven van het merk Talens.

Welke hulpmiddelen bestaan er?

Naast penselen en verf zijn er nog meer hulpmiddelen welke je tijdens het schilderen kunt gebruiken. Zo kun je met behulp van een paletmes eenvoudig meerdere kleuren mengen op het palet. Daarnaast kun je een schildersmes weer gebruiken om de verf in grote hoeveelheden aan te brengen op het doek. Zoals de benaming paletmes al aangeeft, maak je in dit geval gebruik van een palet. Echter is het niet altijd noodzakelijk om over een palet te beschikken. Een plastic bordje volstaat ook prima. Maar wat is dan eigenlijk het voordeel van een palet? Nou, met een palet heb je meer controle tijdens het schilderen. Deze kun je, door het gat voor de duim, beter vasthouden.

Vorige Bericht

© 2018 Een schilderij kopen.nl

Thema door Anders Norén